INVERTEREK, NAPELEMES RENDSZEREK

  
Slide background
Slide background
Slide background

Menetrendadás - naperőmű termelés prognózis

Évi 1 Milliót adunk Önnek, hogy dolgozhassunk Ön helyett!

 A naperőművek menetrendezése és adminisztrációja komplikált feladat. A MEKH és MAVIR napi és havi adatszolgáltatások, bírságok megelőzése napi odafigyelést és sok munkaórát igényel. Nincs szabadság, nincsen egyetlen nap sem, amikor erre nem kellene odafigyelni. Hiba esetén pedig nincs bónusz, vagy bírság, akár az engedélyek visszavonása jöhet. 2019 elejéig több, mint 10 naperőmű épült fel úgy, hogy közben elveszítette a KÁT jogosultságát! Innen nincs visszaút, lehet 9 Ft-ért árulni az áramot, soha többé Kát, Metár, vagy bármi más támogatás nem kérhető az adott erőműre!  Megkíméljük Önt ezektől a feladatoktól, sőt fizetünk azért, hogy elvégezhessük!

Tapasztalattal, valóban sikeresen! 

Az interneten számos startup hirdeti a napelempark menetrend szolgáltatását. “Startupok”, azaz most kezdik a szakmát, amit korábban nem végeztek, nem ismertek. Jól tudjuk, hogy a startupok 97%-ban egy éven belül tönkremennek.

Ön mint Kát tulajdonos kockára teszi a kiserőművét egy startuppal, vagy egy tőkeerős, nagy szolgáltatóra bízza magát?

Egy erős partner

Cégcsoportunk (Astrasun cégcsoport) 1998-ban alakult. 2016-19 során 160 napelemes kiserőművet terveztünk, részben kiviteleztünk. 20 MW saját tulajdonú naperőművünk van, mérnöki irodánk, kivitelezőink, karbantartóink. A legnevesebb jogi és adótanácsadó cégek (Deloitte, Ernst and Young) segítik, ellenőrzik cégünk transzparens működését. 2020-ben tőzsdére lépünk. Közel 12 milliárd forint vagyont kezelünk! Mi nem ígérgetünk, hanem valódi, megbízható partnerek leszünk a napelempark teljes 25 éves működése során!

Piacra lépésünk oka

Miért kezdtük el a napelemes menetrendezést?  Az egyik első erőművünk menetrendezésével megbíztunk egy startup céget, amely vonzó ígéretekkel kecsegtetett, de a tények, a valós teljesítmény messze elmaradt az ígéretektől. Csak egy példa: volt olyan hónap, hogy csak 10.000.- Ft-ot tudtak bónuszként termelni. Ennyit bárki, vakon tippelgetve is megtermelne. Ez nem szaktudás, hanem kísérletezgetés az ügyfél kárára. Még a MAVIR hozzáférésünket is lekorlátozták. Nem tudtuk leellenőrizni, hogy mik a valós adatok. Úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új, minőségi szolgáltatást!

Célkitűzésünk:

A lehető legpontosabb menetrendezést biztosítani ügyfeleinknek!

Miért garantáltan magasabb az általunk megtermelt bónusz?

Mert tudjuk mi a lényeg! És a lényeggel kezdjük!

A szerződéskötést követően ingyenesen (!) felülvizsgáljuk a terveket. Ha optimalizálni lehet, akkor javaslatot teszünk erre. Már itt lehet, hogy sok millió Ft.-os profit keletkezik a beruházó részére!

Ezt követően kimegyünk a helyszínre a megrendelővel közösen és  felmérjük. Itt további javaslatokat tudunk tenni a teljesítmény javításra.

Milyen előnyökre tesz szert az erőmű tulajdonos?

Tegyük fel, hogy néhány hibát észreveszünk, kijavítunk. A jövedelmezőség megnő évi 5%-kal. Az egy jól megépített erőmű esetén 1- 1,5 millió Ft. közötti többlet bevétel évente. Ezzel a kezdéssel többlet eredmény keletkezhet, mint magával a későbbi menetrendezéssel! Ezt követi a menetrendezési szolgáltatás.

A szakmai háttér

A naperőmű menetrendadás nem elsősorban programozói kérdés. A fenti példában bemutatott havi 10.000.- Ft-os bónuszon ez látszik is!

Ahhoz, hogy sikeres legyen a menetrendadás, sok év tapasztalat, az egyes naperőművek egyedi sajátosságainak ismerete szükséges. Senki nem tudja a felhők mozgását megmondani olyan pontosan, hogy egy adott egy hektáros naperőműre éppen mikor süt rá a nap változékony időben. Ez nem lehetséges. Becsülni nagyobb tájegységekre lehet, de mindannyian tudjuk, hogy még ezt sem nagyon találják el a meteorológusok. De azt igenis tudjuk, hogy az erőmű milyen jellegzetes műszaki tulajdonságokat mutat és a tapasztalatok alapján az adott kialakított felépítésben  mekkora a várható jövőbeli teljesítmény!

Az a több ezer munkaóra, amit az erőművek üzemeltetésével töltöttünk (nem csak a számítógép adatait böngészgetve, hanem a helyszínen javítva, karbantartva) nagy ismeretanyagot eredményezett.

Saját mérnökeink, karbantartóink tudása biztosítja a megfelelő szakmai hátteret.

A szükséges szoftverfejlesztésben pedig hazánk egyik legkiválóbb nemzetközi ismertségű programozója vesz részt. A különleges esetekre matematikusokat vontunk be.

A speciális tapasztalatokat pedig tudományos testületektől szerezzük be.

Az anyagi háttér, a felelősség, az Ön biztonsága

Cégünk 12 milliárdos vagyont kezel. 21 éves a cégcsoportunk. Ha ígérünk valamit, akkor meg is tartjuk.

Egy frissen alakított, tapasztalatlan vállalkozókból álló startup hogyan tud helytállni a 3 milliós törzstőkéjével? 

Szolgáltatásaink

 • Az erőmű terveinek felülvizsgálata (ingyen)
 • A helyszíni felmérés, javaslattétel (ingyen)
 • Mavir menetrendadás
 • MEKH adatszolgáltatás
 • Napon belüli menetrend módosítás időjárás változás, vagy erőmű leállás esetén
 • Email értesítés, ha rendkívüli esemény történik
 • Tervezett erőművi, vagy DSO leállások lejelentése
 • Erőműművi nem tervezett események, meghibásodások esetén riasztás (e-mail, telefon)
 • Szinte minden inverter típushoz napi riport beállítása, adott termelési információk online beállítása, támogatás a megfelelő használathoz
 • Távsegítség, support
 • A MAVIR adatok megosztása, korrekt tájékoztatás

 Amit nem ígérünk:

 • Az inverterek teljesítményét mutató monitoringot. Miért is? Mert kivétel nélkül minden inverterhez kiváló, nagyon fejlett monitoring platformok állnak rendelkezésre! Mert felelőtlenség lenne kialakítani valami olyan szolgáltatást, aminél a gyári szolgáltatás csak jobb lehet. Mert ciki lenne csak néhány inverter típus monitoringot integrálni: vagy profin minden létező terméket kezelünk, vagy bízzunk meg a gyártókban és fogadjuk el, hogy monitorozni ők jobban tudják a saját terméküket. Viszont segítünk abban, hogy a gyári monitoring funkciók jól legyenek beállítva és a releváns adatok legyenek láthatók!

Hogyan épül fel a szolgáltatás? 

Németországi tanulmány alapján kijelenthető, hogy jelenleg hagyományosabb matematikai alapú modellekkel lehet a legpontosabban előre jelezni. A mesterséges neuronhálós intelligencia projektek sokkal kevésbé hatékonyak, mint a humán tapasztalat. ( 

 ) 

Az általunk bevezetés alatt álló menetrendezési struktúra közép távon közel 100%-os pontossággal fog előre jelezni, mivel a rendszerbe nagy teljesítményű energia tárolókat és egyéb energia termelő egységeket is fel fogunk fűzni. Ezekkel az eszközökkel a termelési ingadozásokat ki tudjuk egyenlíteni.

 

Ezeknek a megoldásoknak a jogi szabályozása folyamatban van. Egy tőkeigényes ágazat, hiszen egy tároló akár sokkal többe is kerülhet, mint maga a naperőmű, viszont sok naperőműhöz egy nagy tároló már gazdaságos lehet!

Csak szoftverekkel nem lehet megfelelő mértékű pontosságot elérni - ehhez további nagyberuházásokra van szükség, amelyeket mi elvégzünk az Önök érdekében! 

Ajánlatkérés, szerződéskötés: 

Kérjük e-mailen, vagy telefonon (061-455 092) vegye fel velünk a kapcsolatot és küldjük az szükséges tájékoztatást.

 

AJÁNLATI ÖSSZEFOGLALÓNK:

A bemutatott csomagok tájékoztató jellegűek: több erőmű esetén egyedi kondíciókat biztosítunk!

PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁSI CSOMAG:

Garantált éves bónusz 1,5 M Ft. / MWp.  a “prémium szolgáltatási csomag” igénybevétele esetén.

A garantált éves 1,5 M Ft / MWp. csomagunk tartalmazza a menetrendezési  és az üzemeltetés karbantartási csomag együttes megrendelése esetén érvényes. A menetrendezési szolgáltatás díjszabása a megtermelt bónusz 50%-a. Az üzemeltetési karbantartási szolgáltatás díjköteles szolgáltatás, amelynek mértéke függ az adott erőművi egységtől és a megrendelt szolgáltatásoktól.

Az általunk végzett magas minőségű üzemeltetési szolgáltatás eredménye eléri az évi 2,4 M Ft-ot, így elmondható, hogy a szakszerű munka tulajdonképpen INGYEN van! Részletes ajánlatunkat kérje e-mailben, vagy a 061-455 0692-es telefonszámon!

 

GOLD MENETRENDEZÉSI CSOMAG

Garantált  éves bónusz 1 M Ft. Ft / MWp az “arany menetrendezési csomag”  igénybe vételekor.

A menetrendadás során elért bónusz 50%-át biztosítjuk Önnek! Mivel a bónusz mértéke akár 5 Ft. / KWh is lehet, ezért látható, hogy ajánlatunk közel 10-szer magasabb a szokásosan hirdetett 0,5 Ft / KWh garantált árnál. Természetesen nem tudjuk garantálni, hogy mindig helyes lesz az előrejelzés, de az biztos, hogy nem csak 10%-ot (0,5 Ft-ot) érünk el!

Mi a maximálisan elérhető összeg?

Ez függ az adott erőmű műszaki paramétereitől, de pl. az általunk szokásosan tervezett 630 KWp DC oldali monokristályos erőművek átlag évi 800.000.- KWh-t termelnek. Így elvileg akár 4 M Ft. is lehetne a bónusz. Azt még nem lehet tudni, hogy az előrejelzés fejlődésével, illetve az általunk kiépítendő kiegyenlítő energia rendszerekkel mekkora találati arány érhető el, de azért beszédes az a tény, hogy a versenytársak 10.000 Ft. bónuszt termeltek egy 550 KWp-es erőműben december során. Az Astrasun Csoportnál törekedni fogunk a maximum elérésére! Ebben nagyon érdekeltek vagyunk, hiszen saját erőműveink felé is mi készítjük a jelentést. Számunkra a tévedés nem annyit jelent, hogy kicsit kevesebb pénzt kapunk a partnereinktől, hanem azt is, hogy saját erőműveinkben ugyanúgy elbukjuk a bónuszt, mint Önök! Azt szeretnénk, hogy Önökkel kooperálva működtessünk egy kiváló szolgáltatást!

PLUSZ EGY NAGY DOBÁS!

A következő időszakban az Astrasun Csoport nyilvános tőzsdei bevezetésre kerül. Így Ön is tulajdonostárs lehet! A nyereségünk az Ön nyeresége is lehet! A tőzsdei bevezetésről időben értesíteni fogjuk. 

Részletes ajánlatunkat kérje e-mailben dr.attila (kukac) astrasun.solar , vagy a 061-455 0692-es telefonszámon!

Megbízható partnerként, hosszú távon gondolkodunk !