INVERTEREK, NAPELEMES RENDSZEREK

  
Slide background
Slide background
Slide background

Tervezéstől a kivitelezésig - így készül a napelemes rendszer

Napelemes rendszer tervezés - kivitelezés - mintaprojekt bemutatása

A napelemes rendszerek kivitelezését megelőzi a tervezési és az engedélyeztetési időszak. Egy kis méretű, 2 KWp-s rendszeren keresztül mutatjuk be a folyamatot.

A tervezés azzal kezdődik, hogy a helyszínről (fotók, vagy tervek alapján) elkészítünk egy 3D-s tervet, amelyen a napelem panelek elhelyezkedését is feltüntetjük:

Napelemes rendszer tervezés

Ha a háztetőn el lehet megfelelő tájolással helyezni a napelemeket, akkor kalkulátorral kiszámoljuk, hogy mekkora lesz az éves várható elekrtomos energia termelés. Ha az optimálistól eltér a tájolás, akkor az jelentősen befolyásolja az értékeket és ez hatással van a rendszer egészére, a használható inverter típusára és méretére egyaránt.

napelemes rendszer termelésének előrejelzése

A jelen esetben pl. a 2 KWp-s rendszer várható éves energia termelése 2320 KWh lesz.

Ajánlatunkat a fenti számításokkal együtt adjuk át ügyfelünknek. Szakszerű kivitelezésnek előfeltétele a számítások elvégzése!

Az engedélyzetetéshez szükséges dokumentációkat elkészítjük és benyújtjuk az áramszolgáltatók felé. HIvatalosan 15 nap alatt kellene választ kapni, a gyakorlatban ez akár 4-5 hónap is lehet! Mivel nincsen szankciója a késedelemnek, ezért nem kapkodnak az áramszolgáltatók.

A 2 KWp-s rendszer komplett telepítése, az inverter teszteket is beleértve mindössze 4 órát vett igénybe!

Először a sínek pontos kijelölése, majd a síneknek a tetőkampókkal a szarufákhoz való rögzítése történik meg. Mindig rozsdamentes anyagokat kell használni. A kampó és a csavarok rozsdamentes A2 inox acélból készülnek, a sín pedig 40 x 40x 6100 mm-es, extra erős alumínium. Fontos tudni, hogy az alumínium síneket az alátámasztási pontok jellemzik. Az rős sínt 2,4 - 2,6 méterenként kell csak alátámasztani, míg a "light, ultralight" alacsony anyagtartalmú síneket 80-90 cm-enként. (A light sínek, ha nem rögzítik ilyen sűrűn, akkor elhajlanak a panelek alatt, ezzel kockáztossá válik a rendszer.)

napelemes rendszer telepítése, kivitelezésnapelemes rendszer telepítése, kivitelezésnapelemes rendszer telepítése, kivitelezés

 

A sínezés közben az inverter elhelyezése és a kábelezés párhuzamosan zajlik. A napelemeket jó tempóban lehet a tetőre elhelyezni.

 

 

napelemes rendszer telepítése, kivitelezésnapelemes rendszer telepítése, kivitelezés

napelemes rendszer telepítése, kivitelezés

 

A tetőn látható műholdvevőt a közeljövőben áthelyezik, hogy ne árnyékolja a napelemeket még késő délután sem.

A bemutatott napelemes rendszerhez Recom (antireflexiós) paneleket használtunk.

Az inverter Astrasun márkájú.

Bízunk benne, hogy a magas minőségű napelemes rendszer örömmel tölti el Ügyfeleinket!

Kivitelezésinkről videókat, számtalan referenciát a https://www.facebook.com/astrasun.hu oldalon találhat.

Oktató videóink a youtube-on láthatóak: