INVERTEREK, NAPELEMES RENDSZEREK

  
Slide background
Slide background
Slide background

Szigetüzemű napelemes rendszer telepítése Astrasun Bull rögzítéssel

Szigetüzemű 3 KWp-s napelemes rendszer telepítése: tervezéstől az átadásig képekben

A szigetüzemű napelemes rendszereket általában tanyaákon, nyaralóon, illetve olyan helyszíneken telepítjük, ahol a hálózati villamosenergia bevezetése aránytalanul magas költséggel járna.

A napelemes rendszer (legyen az hálózatra tápláló, vagy szigetüzemű) a felméréssel kezdődik. A fényképeken is látható tanya teteje hullámpala -  erre gyakorlatilag nem telepíthető napelemes rendszer. Megoldásnak azAstrasun BULL földre telepíthető, extra erős alumínium tartószerkezetet választottuk. Az Astrasun BULL rendszer már 160 KM/h szélsebességű tornádót is túlélt!

szigetüzemű napelemes rendszer terepfelmérésTanya, amelynek elektromo energia ellátását Astrasun szigetüzemű rendszerrel oldjuk megTanya napelemes rendszer elektromos energia ellátás

 

A telepítés egy intenzív bozótirtással kezdődik. A bozót, fák árnyékolhatják a napelemeket, ami csökkenti a teljesítményt és a napelem panelek élettartamát is csökkenti. Ezért nagyon fontos, hogy árnyékmentessé tegyük a rendszer helyét.

Astrasun BULL földre telepített open land napelemes rögzítés kivitelezéseA napelemepes rögzítőszerkezet rozsdamentes alumíniumból állAstrasun Bull napelemes rögzítés földre szerelt open land típus

A napelemes tartószerkezet föld alatti része nem látható, azonban a lényege a rendkívül stabil, kitéphetetlen rögzítés a talajból. A függőleges oszlopok rögzítését követően a

kereszttartó síneket helyezzük el.

Földre telepített napelemes rendszer tartószerkezete: keresztsínezési szakaszA napelemes rendszer keresztsínei mindig robosztusak legyenek!A napelemes rendszer tartószerkezetében minden tartóelemet stabilan kell rögzíteni

A BULL napelemes tartószerkezet minden eleme stabilan kapcsolódik a többi elemhez, létrehozva így egy rendkívül erős mátrixot.  

Az összes felhasznált anyag rozsdamentes ! ( A talajban egyedileg tervezett rögzítés stabilizálja az oszlopokat - ezt a technológuát nem mutatjuk be, csak viszonteladóink részére. )

A kész tartószerkezetre Recom, antireflexiós naplemek telepítünk. Az előzetes kalkuláció szerint kilowattonként 1280 KWh-t fog a rendszer évente termelni, azonban az antireflexiós felület miatt legalább 5-20% közötti további extra teljesítmény is keletkezik.

Recom napelemek szigetüzemű napelemes rendszer

A napelemeket stabilan rögzítjük és a keletkező áramot egy speciális, kizárólag az Astrasunnál kapható kompakt töltésvezérlő, inverter, akkumulátor hybrid központba vezetjük. Ez a forradalmi technológiai megoldás lehetővé teszi, hogy pl. akár egyszerre napelemes töltés és egy aggregátor is a rendszerre csatlakozzon. A költségei sokkal kedvezőbbek, mint a korábbi technológiáké.

Kész szigetüzemű napelemes rendszer off grid