ASTRASUN: befektetés az élhető jövőbe

Az ASTRASUN Solar Nyrt. (korábban Candimpex Budapest Kft., majd névváltoztatással ASTRASUN Solar Kft., később pedig ASTRASUN Solar Zrt.) 2014 óta tudatosan nyitott a megújuló energiapiac felé. Tevékenységének főbb elemeit napjainkban a naperőmű tervezés, kivitelezés, üzemeltetés és karbantartás, beruházás, valamint fejlesztés jelenti. 

A  kezdeti  időszakban  a  háztartási  méretű  napelemes  rendszerek  voltak  a  profilban,  ami  kiegészült kereskedelmi-nagykereskedelmi tevékenységgel. Később a saját márkás szolár inverterek is a portfólió részévé váltak.

A  cég  intenzíven  vett  részt  hazai  és  nemzetközi  kiállításokon,  így  rövidesen  az  ASTRASUN  brand ismertté vált a hazai piacon.

2016 során a hazai piac változása lehetővé tette, hogy ún. KÁT engedélyes 0,5 MW-os projekteketfejlesszen a cég. Eddigre saját mérnöki és kivitelező csapattal rendelkezett.  A teljes hazai kátos piac közel 10%-át sikerült megvalósítani, ami a cég számára jelentős fejlődést eredményezett. Eddigre 41 cégből álló cégcsoporttá fejlődött.
Bicske napelemekk
Bicske napelemekk
A projektek egy részének értékesítése a cégcsoportot megerősítette, így lehetővé vált, hogy 40 db saját tulajdonú erőművet is megtartson.

Az ASTRASUN a hazai piacon több egyedi szolgáltatással, fejlesztéssel is büszkélkedhet:

A társaság egyik egyedülálló, három éven keresztül fejlesztett innovációja, hogy a napelemek tisztítása során olyan környezetbarát technológiát alkalmaz, amely nem karistolja – és ezáltal opálosítja – a napelem táblákat. 

A napelemes rendszerek egyedi méretezésével hatékonyabb, tartósabb PV erőművek alakíthatóak ki, melyek átlagosan 10 %-kal többet termelnek, mint a hasonló rendszerek. A napelem cellák elektromos korróziójának kiküszöbölésével – melynek know-how-ja csak nagyon kevés cégnek, köztük az ASTRASUNNAK áll rendelkezésre – az élettartam és az energiahozam egyaránt növekszik.
Az ASTRASUN kiterjedt kutató-fejlesztő tevékenyéget végez az energia tároló kapacitások kiépítése, valamint a virtuális erőmű rendszerek területén is, a 21. század új ipari forradalmának legsürgetőbb kérdéseire  keresve a választ.

2020-ra a cégcsoport készen állt arra, hogy szintet lépjen, és elsősorban a beruházás-befektetés oldalt erősítse meg. 
Célunk, hogy 2022 év végére a magyar tőzsde egy új, feltörekvő szereplővel bővüljön, és tisztán megújuló energetikai erőművekből álló portfóliónkkal a részvénypiacra léphessünk. 

Legyen társunk törekvéseink megvalósításában, válassza a zöld utat – tegyük együtt a jövőt jobbá!

ASTRASUN – Trust the future!

Bicske napelemekk