Astrasun - Huawei megállapodás

Astrasun-naperőműbe csak Huawei-inverter kerülhet

2020. október végén megállapodást kötött az Astrasun Csoport és a Huawei Technologies magyarországi képviselete. A minőségbiztosítás és a hosszú távú fenntarthatóság jegyében az innovációk iránt elkötelezett Astrasun Csoport a kiváló tapasztalatokra alapozva a jövőben kizárólag Huawei invertereket használ naperőműveiben és háztartási méretű kiserőmű rendszereiben.

„200 MW fölött van a Magyarországon és külföldön megvalósított, vagy már folyamatban lévő projektjeink összteljesítménye. Ekkora mennyiségnél különösen fontos felelősségteljes döntéseket hozni a beszállítókat illetőleg, hiszen a jól választott állandó partner csökkenti a lehetséges kockázatok számát a projektekben.” – indokolja a megállapodást dr. Keresztes Attila, az Astrasun Csoport igazgatója. – „Hosszú évekre visszamenőleg kizárólag jó tapasztalatokat szereztünk a Huaweijel való kooperáció során, és külön kiemelném a supportot, amivel kiváltképp elégedettek vagyunk.”

A Huawei inverterek ötvözik az intelligens technológiát a precíz mérnöki megoldásokkal, és egy lépéssel mindig a piac többi szereplője előtt járnak. A távoli kapcsolat lehetősége és kifinomultsága miatt a napelemparkok tulajdonosai és fenntartói számára megnyugtató és kényelmes a használatuk.

A Huawei Technologiest képviselő Sam Zheng (sales director) és dr. Keresztes Attila tárgyalásának eredményeképpen azonban a beszállítói partnerségnél jóval szélesebb körű együttműködés körvonalazódik, melynek kidolgozás alatt álló részletei pár héten belül nyilvánosságra kerülnek.