Az adakozás minden grafikonnál többet mutat egy cég erejéről

Az ASTRASUN Solar 2021. augusztus 25-én sajtótájékoztató keretében adta át a Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány számára adományozott napelemes rendszert a szervezet jászfényszarui menhelyén.

A társadalmi felelősségvállalásnak teljesen természetesnek kellene lennie az eredményes piaci cégek körében, hiszen épp az mutatja egy cég sikerét, hogy a bevételéből képes számára szimpatikus, fontos ügyet támogatni – mutatott rá Dr. Keresztes Attila, az ASTRASUN Csoport igazgatója az esemény kapcsán. – Minden sikeres vállalkozót arra biztatok – kiváltképp a megújuló energetikai szektorban –, hogy keressen egy nemes ügyet, egy jótékony csoportot, akiket támogatni kezd, mert nem azért vagyunk itt a világon, hogy csupán az anyagi javakat halmozzuk, bizony nagyon fontos az a szellemi érték is, amit magunk mögött hagyunk. A társadalmi felelősségvállalás hiteles bizonyítéka egy vállalat sikereinek: az adakozás minden grafikonnál többet mutat a cég erejéről.

 Energiát adunk az állatvédelemnek!

 

„Energiát adunk az állatvédelemnek”

A tavaly indított, „ASTRASUN napelemes rendszer az állatokért” kezdeményezés – mely az: „Energiát adunk az állatvédelemnek” mottó jegyében valósul meg– égisze alatt olyan korszerűsítési beruházást vállalt magára az ASTRASUN, ami támogatás nélkül 8-10 év alatt térül meg. Az adományként megépített 3 kW-os, 1,5 millió Ft értékű, az állatotthon áramfogyasztásának kétharmadát biztosító napelemes rendszer azonban már az első naptól kezdve a kedvezményezett számára termel megtakarítást. 2021-ben még két menhely részesül hasonló támogatásban az ASTRASUN jóvoltából.

 „Az elgondolás az volt, hogy ha mi tiszta energiát biztosítunk egy napelemes rendszerrel, akkor a támogatott menhelynek több energiája, erőforrása marad az állatvédő munkára. Környezet- és állatvédelem, valamint a karbonlábnyom csökkentése egyébként is összefügg, így a napelemes rendszer használata harmonizál az általunk támogatott szervezetek céljaival.” – részletezi Dr. Keresztes Attila igazgató, a kezdeményezés kitalálója, elindítója.

 A Kutyaszív menhelye egyébként nem az első – és biztosan nem is az utolsó – állatvédő szervezet, amelynek az ASTRASUN segítséget nyújtott. 2020 tavaszán egymillió forint értékű tápadománnyal támogatta a járványügyi lezárások miatt szinte reménytelen helyzetbe jutott menhelyeket a cég a Magyar Állatvédők Országos Szövetségén keresztül, nyáron jákópapagájt adományázott a Veresegyházi Medveotthonnak, év végén pedig térfigyelő kamerarendszert az „Ágica Sérültállat Menedéke” solti menhelynek.

 A sajtótájékoztató résztvevői: Hatvan polgármestere, Horváth Richárd, Jászfényszaru polgármestere, dr. Czeglédi Márta, ASTRASUN igazgató Dr. Keresztes Attila

Rendszeres támogatás napelemekkel

Mivel a Kutyaszív Állatmentő Alapítvány székhelye Hatvanban van, és tevékenységének oroszlánrésze is a városhoz köti, a menhely maga viszont Jászfényszarun, erdő ölelésében található, a rendezvényen részt vett Horváth Richárd, Hatvan település polgármestere, valamint Győriné Dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru polgármester asszonya is. Horváth Richárd az adományozás gesztusában megnyilvánuló közösségi szemléletet és egymás felé fordulást, míg Győriné Dr. Czeglédi Márta a tiszta energiák és az állatvédelem kapcsolódásának példaértékű voltát méltatta.

 A program házigazdája Rudas Aranka, a Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány elnöke, a menhely vezetője volt. Szembe kell nézni vele, hogy egyetlen bolygón osztozunk minden teremtménnyel, ezért felelősek vagyunk egymásért. Ha sorsukra hagynánk a kóbor kutyákat, azok elszaporodva és elvadulva fenyegetnék az emberek biztonságát, így a menhelyek – különösen azok, amelyek hozzájuk hasonlóan rehabilitációt is végeznek – az együttélés harmóniáját is védik. A forráselérés a legnagyobb kihívás egy állatotthon életében, így a napelemes rendszer hatalmas segítség, hiszen tartósan csökkenti az egyik rendszeres kiadást jelentő villanyszámlát.

 Az átadó egyedi színfoltjaként a megszólalók öt, gazdára váró menhelylakót is bemutattak: így került reflektorfénybe Pite, aki szomorú sovány kóborkából lett délceg dalia a menhelyen, a kócos csibész Buddy, a gyűrött arcú Paloma, a sziklaszilárd jellemű Piggy, és Amy, az izgága apróság.