CPPA illusztráció

Vásároljon zöldenergiát egyenesen a termelőtől: PPA-partnereket keresünk

Az ASTRASUN felkészülten fogadja azoknak a nagyfogyasztóknak a megkereséseit, akik közvetlenül a termelőtől szeretnének tiszta energiát vételezni. Ez a konstrukció a PPA vagy CPPA - (Corporate Power Purchase Agreement). Csak az EU-ban 4000 MW a PPA-k összkapacitása, és ez a mennyiség folyamatosan növekszik.

A PPA a nagyfogyasztók számára a zöld fordulatot jelentheti az energiaellátásban: a zöldenergiára való átállás nemcsak klímavédelmi szempontból szükséges, hanem költségcsökkentő lépés is. A megújuló forrásból származó energia hosszú távon ugyanis egyszerűen olcsóbb.

Az ASTRASUN PPA-partnereket keres az Európai Unióban már meglévő és fejlesztés alatt álló, 1200 MW / 1560 GWh kapacitású portfóliójához!

A CPPA egy hosszú távra, legkevesebb 10-15 évre köttetett együttműködés, aminek keretében a vállalat (vagy egyéb nagyfogyasztó, például önkormányzat) közvetlenül a villamosenergia-termelőtől vásárolhat zöld energiát.  A közvetlen értékesítés miatt sokkal stabilabb, kedvezőbb áron tudja venni a villamosenergiát a felhasználó, és nincs kitéve a piaci áringadozásnak. A tiszta energiát naperőmű termeli a partner számára, amely a legolcsóbban és a leggyorsabban megvalósítható megújuló energiaforrás, a mögötte álló technológia pedig kellemetlen meglepetésektől mentes.  A CPPA konstrukcióval a felhasználó csökkentheti a karbonlábnyomát, miközben eleget tesz az energiahatékonysági előírásoknak is.

A legegyszerűbb CPPA: on-site

Az on-site, azaz a telephelyen megvalósított, a felhasználóhoz magánvezetékkel csatlakozó CPPA-a legegyszerűbben kezelhető beruházások a nagyfogyasztók számára. A partner cég telephelyén telepítünk egy naperőművet, mely magánvezeték-hálózaton keresztül kifejezetten a fogyasztó számára termel energiát: a fogyasztást egy elszámolási mérőberendezéssel követjük. Ezekre a naperőművekre a magánvezeték-hálózat miatt nem rakódik hálózati tarifa költség, ráadásul a kézzelfoghatóan jelen lévő – telephelyen működő – termelőegységnek köszönhetően a velünk szerződő Társaság zöld elkötelezettsége láthatóvá válik, és az arculatot erősítő kommunikációban egyértelműen megjeleníthető.

Fizikai és virtuális CPPA

A fizikai és a virtuális CPPA-k - melyek előtt Magyarországon a közeljövőben nyílik meg az út -, nem igényelnek telephelyet vagy magánvezeték-hálózatot. A fizikai CPPA konkrét erőművi projekthez kapcsolódik energiakereskedő közbeiktatásával, a virtuális CPPA pedig zöldenergia eredetigazoláson alapuló pénzügyi termék. E két konstrukcióban történő együttműködések megvalósítását az adott ország energiapiac-szabályozási környezete is befolyásolja, Magyarországon például még nem kerültek bevezetésre.

A CPPA konstrukciót azoknak a stabil lábakon álló társaságoknak ajánljuk, akik legalább 10 éves jövőképpel rendelkeznek, a villamosenergia-fogyasztásukat függetleníteni kívánják az energiapiactól, miközben pozitívan formálnák a vállalati márka megítélését. Tőzsdei cégeknek különösen ajánlott ez a befektetés, mert a tapasztalatok azt mutatják, a zöldenergia-használat a részvények árfolyamát jótékonyan befolyásolja!

Az ASTRASUN kiemelt ügyfélként kezeli leendő CPPA-partnereit. Lépjen velünk kapcsolatba, ha érdekli ez a különösen előnyös lehetőség!