Fókuszban a villamosenergia: újabb projekt indulhat Magyarországon

Fókuszban a villamosenergia: újabb projekt indulhat Magyarországon

Az Astrasun Solar a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően arról tájékoztatja a befektetőit, hogy a kibocsátó 100 százalékos leányvállalata, a Solar Negyedik Kft. csatlakozási tervet nyújtott be az E.ON, mint hálózati engedélyes részére három darab, Szabadegyháza külterületén elhelyezkedő ingatlanon, összesen mintegy 12 hektár alapterületen létesítendő, 11,68 MW kapacitással rendelkező naperőmű közcélú villamos hálózati csatlakoztatása tárgyában.

A leányvállalat a csatlakozási terv E.ON általi jóváhagyására vonatkozó értesítést 2023. március 7-én vette át. A projekt kivitelezését a leányvállalat kizárólag azt követően kezdheti meg, hogy a MAVIR kibocsátotta a csatlakozási tervre vonatkozó teljes, a kiserőművi hálózatcsatlakozási szerződés megkötéséhez is szükséges jóváhagyását.

A projekt kivitelezési költsége előreláthatólag mintegy 10 000 000 euró, amelyet a kibocsátót és a leányvállalatot is magában foglaló cégcsoport részben saját forrásból, részben külső finanszírozásból tervez fedezni. A projekt üzembe helyezésre a tervek szerint 2025 januárjában kerül sor. A rendelkezésre álló műszaki dokumentáció alapján

AZ ÜZEMBE HELYEZÉSÉT KÖVETŐEN A PROJEKT ÉVENTE 16 000 MWH VILLAMOS ENERGIA TERMELÉSÉRE LESZ ALKALMAS.

A cikk eredetileg a Portfolio oldalon jelent meg, változtatás nélkül közöltük.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20230308/fokuszban-a-villamosenergia-ujabb-projekt-indulhat-magyarorszagon-601702